Annons

Cecilia Ekelundh satsar på USA

Cecilia Ekelundh storsatsar inför 2004. Bland annat har hon gjort klart med en agent och har planer på att skaffa sig en egen caddie.
Sport • Publicerad 29 januari 2004
Cecilia Ekelundh gör en storsatsning inför årets spel på Europatouren. Bland annat har hon gjort klart med en agent och har planer på att skaffa sig en egen caddie. BILD: PER ROSENQVIST
Cecilia Ekelundh gör en storsatsning inför årets spel på Europatouren. Bland annat har hon gjort klart med en agent och har planer på att skaffa sig en egen caddie. BILD: PER ROSENQVISTFoto: 

Cecilia Ekelundh, från Sölvesborgs golfklubb, har länge stått i skymundan bakom tjejerna i Kristianstads golfklubb. Men nu gör hon en ordentlig satsning inför den kommande säsongen, och har bland annat gjort klart med en egen agent.

– Förhoppningsvis ska jag nu kunna fokusera mer på golfen nu, säger Ekelundh.

Annons

Det var genom sin mentale tränare Martin Blom som Ekelundh fick kontakt med managementbolaget Pointman sports.

Kontakt mellan Henrik Barck på Pointman och Cecilia Ekelundh togs i november. Och för en tid sedan blev sammarbetet klart.

– Cecilia har en bra plattform att stå på. Dessutom är golf en sport som vi inte arbetat med tidigare, men där vi ser en stor potential, säger Henrik Barck. Pointman sports startades för två år sedan och har flera namnkunniga idrottsmän i sitt stall. Det största namnet är Björn Wirdheim som just nu är i Valencia för att försöka köra till sig en plats i Formula 1.

Pointman kommer främst att hjälpa Cecilia Ekelundh med att skaffa sponsorer. Hittills har hon stått för den biten själv, men slipper nu det i fortsättningen.

– Den kontakt jag har idag med sponsorer och andra samarbetspartners kommer jag att behålla. Men i fortsättningen kommer Pointman att ta över den biten mer och mer, säger Ekelundh.

Hon slog igenom 2002 med en 19:e plats på HP Open i Vasatorp. 2002 var också första året på Europa touren där hon hamnade på 33:e plats på rankingen. Fjolåret präglades av skador. Bland annat hade hon problem med ryggen och tvingades vila ett par veckor på grund av en handledsskada efter en tävling i Australien.

Trots det hamnade hon på 37:e plats på rankingen med en sjätte plats i Ladies Irish Open som bästa resultat.

För att undvika skador framöver har Ekelundh tagit kontakt med fystränaren Pierre Johansson. Sedan de inledde samarbetet har Ekelundh lagt på sig en del muskler.

– Det har gjort att jag lagt om svingen. Jag har mer kraft i benen nu, och det ska förhoppningsvis leda till att jag slår rakare och på så sätt tjänar ett par slag, säger Ekelundh. Ett annat sätt att tjäna slag på är att skaffa en egen caddie. Den tionde februari åker Ekelundh till Australien och där kommer hon att använda sig av den australiska caddien Shane Harman.

– Fungerar sammarbetet har han sagt att han är villig att komma till Europa för att gå med mig, säger Cecilia Ekelundh.

Annons

Men att ha en egen caddie kostar en hel del pengar.

– Har man en caddie kan man koncentrera sig mer på spelet. Och på så sätt tjänar man ett par slag och placerar sig bättre i tävlingar, vilket ger större inkomster. Så förhoppningsvis kommer det inte bli en så stor kostnad, säger hon.

Vad har du annars för mål framöver?

– Först och främst vill jag börja vinna tävlingar på Europa touren. Sedan är det USA touren som gäller. Jag har varit och kvalat dit, men jag hade problem med ryggen vilket gjorde att det inte gick så bra.

GOLF NOSABY
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons