Annons

Ceimertz tog guld i veteranklassen

Jörgen Ceimertz, Åhus, tog i helgen guld för veteraner i Sydsvenska mästerskapen i kpist, fältskjutning.
Sport • Publicerad 11 augusti 2009

Ceimertz fick ihop 49 träff på de sex stationerna, vilket var en mer än tvåan Sven-Olof Pettersson, Värnamo, och två mer än trean Bengt Andersson, P2 .

Det var vid sista stationen som Åhusskytten avgjorde. Här fick han elva träff. Vid de två första stationerna hade Ceimertz tio träff på båda och tog ledningen, men sedan strulade det till sig en aning vid stationerna tre, fyra och fem, innan avslutningen blev i det närmaste perfekt.

Annons

Även mästerskapet i SSM för seniorer avgjordes i Blekinge. Mästare på 55 träff blev Lars-Olof Gerhardsson, Löftadalen. Jan Wijkander, Riseberga tog brons på 50 träff. Sjua blev Per Möllerström, Vinslöv på 46, och nia Jonny Olsson, P2 på 44.

Även i förbundslagtävlingen blev det guld. Kristianstads SKFB med Ceimertz, Bengt Andersson, Bengt Ek, Per Möllerström och Jonny Olsson fick totalt 232 träff. I föreningslagtävlingen kom P2 trea.

Bertil Åkesson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons