Annons

Celtic skotska mästare i fotboll

Sport • Publicerad 9 april 2001

FOTBOLL. På lördagen blev det klart. Henrik Larsson och Johan Mjällby fick fira ligaguldet inför drygt 60000 åskådare hemma på Parkhead.–Det är en fantastisk känsla, sade ”Henke” efter Celtics 37:e skotska ligatitel.

Tre poäng var allt som behövdes i lördagens möte med jumbon St Mirren för att Henrik Larsson och Johan Mjällby skulle få titulera sig skotska ligamästare i fotboll.

Annons

Matchens enda mål ordnade inte Larsson utan anfallskollegan Tommy Johnson, som slog till i den 38:e minuten.

Titeln var Celtics andra på 13 år. 1998 var Henrik Larsson med och bröt Glasgow Rangers dominans under 90-talet.

–Den här titeln är mycket speciell för mig. Vi har haft det tungt efter det att vi vann ligan förra gången. Men vi har lyckats vända på det den här säsongen, säger Henke.

Trots att Rangers har sju matcher kvar att spela kan Glasgowrivalen inte komma ikapp Celtic som nu leder ligan med 22 poäng. Det är första gången sedan 1975 som den skotska ligan är avgjord så här tidigt.

Larsson har gjort 33 mål i ligan och 47 totalt, med cuperna inräknat – ett exceptionellt facit. ”Henke” har fem matcher på sig att slå Brian McCalirs rekord på 35 fullträffar under en säsong. Svensken har även stora möjligheter att vinna ”den gyllene skon”, som tillfaller årets mest produktive målskytt i Europa.

Men säsongen är inte slut för Celtic – nu siktar laget på trippeln. Med ligan och ligacupen i hamn återstår nu bara den skotska cupen.

Och ett och annat målrekord att slå för Henrik Larsson.

$SUBT_ON$Arsenal–Liverpool i FA-cupfinal

$SUBT_OFF$

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons