Annons

Chelsea miljardvärvade och vann

En ukrainsk talang och en seger rikare, Chelsea hade en utmärkt söndag. Efter flera tunga poängtapp blev det till slut en seger för Londonlaget som slog lokalrivalen Crystal Palace med 1–0 i Premier League-fotbollen.
Fotboll • Publicerad 15 januari 2023
Kai Havertz gjorde matchens enda mål när Chelsea slog Crystal Palace i Premier League.
Kai Havertz gjorde matchens enda mål när Chelsea slog Crystal Palace i Premier League.Foto: David Cliff/AP/TT

Mychajlo Mudryk är klar för Chelsea. Londonklubben betalar uppemot 100 miljoner euro, motsvarande omkring 1,2 miljarder svenska kronor för den 22-åriga ukrainaren.

"Vi är glada att kunna välkomna Mychajlo till Chelsea", säger Chelsea-ägaren Todd Bohely i ett uttalande efter att Mudryk skrivit på ett monsterkontrakt över åtta och ett halvt år.

Annons

Mudryk, som gjorde tolv mål på 42 matcher i Sjaktar Donetsk, fanns på plats när Chelsea tog en efterlängtad seger hemma mot Crystal Palace.

Graham Potters lag har haft en tung vinter och inte mycket har stämt. Så när Kai Havertz i den 64:e matchminuten nickade in ett inlägg från Hakim Ziyech till 1–0 var det nog många på Stamford Bridge som drog en lättnadens suck.

Om man kan göra så mycket mer än så får tiden utvisa. Chelsea hade övertaget men imponerade inte. Men man behöver inte alltid imponera för att vinna. Havertz mål blev matchens enda och Graham Potter kan pusta ut för tillfället.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons