Arsenal tappade poäng efter utvisning

Med Liverpool som klara mästare ligger fokuset i Premier League på kampen om platserna till Champions League och Europa League.
I den kampen plockade både Chelsea och Arsenal viktiga poäng.
Fotboll • Publicerad 7 juli 2020
Tammy Abraham sköt in matchvinnande målet för Chelsea. Arkivbild.
Tammy Abraham sköt in matchvinnande målet för Chelsea. Arkivbild.Foto: Michael Regan/AP/TT

Chelsea som befinner sig i det övre skiktet av tabellen plockade viktiga poäng i bortamötet med Crystal Palace. Gästerna inledde målskyttet redan i den sjätte minuten när Olivier Giroud skickade in 1–0 på en passning från Willian.

20 minuter senare var Willian framme med passningsfoten igen när han serverade Christian Pulisic till 2–0.

I den 34:e minuten reducerade Crystal Palace genom Wilfried Zaha.

I början av den andra halvleken bytte Chelsea in Tammy Abraham som kort därefter såg till att öka på ledningen till 3–1. Minuten senare såg dock Christian Benteke till att hålla liv i matchen när han reducerade på nytt för Palace.

Superchans

Men närmare än så kom hemmalaget inte trots en superchans på tilläggstid. Chelsea går därmed upp på tredje plats med 60 poäng.

Även i kvällens sena match mellan de två topplagen Arsenal och Leicester stod det viktiga poäng på spel.

Arsenal tog ledningen i den 21:a minuten när Bukayo Saka skickligt fått fram bollen till Pierre-Emerick Aubameyang som satte 1–0.

I den 68:e minuten fick Arsenal ett mål bortdömt efter att Alexandre Lacazette vinkats av för offside.

Dobbarna före

Tre minuter senare bytte Arsenal in Edward Nketiah och efter bara en minut på planen försatte anfallaren sitt lag i en tuff sits.

Nketiah gick in med dobbarna först mot James Justins knä. Först delade domaren ut ett gult kort men efter videogranskning fick Nketiah syna det röda kortet och Arsenal fick fortsätta matchen med en man mindre.

I den 84:e minuten kom sedan kvitteringen när Jamie Vardy satte sitt 22:a mål denna säsong. Målet granskades länge för misstänkt offside men stod kvar.

Trots åtta minuters tilläggstid blev det inga fler mål och Arsenal och Leicester fick dela på poängen. Vilket innebär att de båda behåller sina tabellplaceringar. Leicester på fjärde plats, vilket innebär Champions League-spel, och Arsenal på sjunde.