Chelseas misär fortsätter – utspelade i derbyt

Senast Chelsea slutade på undre halvan av Premier League var säsongen 1995-96. Efter förlusten mot Arsenal (1–3) är klubben på god väg att upprepa prestationen.
Fotboll • Publicerad 2 maj 2023
Chelseas "Noni" Madueke reducerade när klubben förlorade mot Arsenal (1–3) på bortaplan.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Det var två formsvaga lag som ställdes mot varandra i Londonderbyt mellan Arsenal och Chelsea.

Arsenal hade fyra raka matcher utan seger medan Chelsea klev ut med fem raka förluster i ryggen, och åtta utan seger.

Då klev "Gunners" norske lagkapten Martin Ødegaard fram och punkterade matchen med två tidiga mål. Innan första halvlek var över utökade Gabriel Jesus Arsenals ledning till 3–0.

I andra halvlek reducerade Chelsea-nyförvärvet Chukwunonso "Noni" Madueke till 1–3. Målet var engelsmannens första i Premier League. Närmare än så kom dock inte "The Blues" och Arsenal spelade i stället enkelt av matchen.

Efter den nya förlusten ligger Chelsea tolva i Premier League. Den blå Londonklubben har inte slutat sämre än tia på 2000-talet. Senast laget slutade sämre än så, alltså på undre halvan, var säsongen 1995-96. Då blev slutplaceringen elva.

Arsenal återtog å sin sida serieledningen. Londonklubben leder ligan två poäng före Manchester City. City har dock spelat två matcher färre.