Annons

Chelseastjärnan saknas i bortamötet med MFF

Som väntat missar stjärnanfallaren Romelu Lukaku bortamötet med Malmö FF i Champions League.
Belgaren är fortsatt skadad och detsamma gäller anfallskollegan Timo Werner.
Fotboll • Publicerad 1 november 2021
Chelseas anfallare Romelu Lukaku skadade sig när han blev fälld av Malmö FF:s Lasse Nielsen i Champions League-mötet på Stamford Bridge och belgaren missar även mötet i Malmö. Arkivbild.
Chelseas anfallare Romelu Lukaku skadade sig när han blev fälld av Malmö FF:s Lasse Nielsen i Champions League-mötet på Stamford Bridge och belgaren missar även mötet i Malmö. Arkivbild.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Anfallsduon Romelu Lukaku (fotleden) och Timo Werner (låret) skadade sig när Chelsea slog Malmö FF med 4–0 på Stamford Bridge för knappt två veckor sedan och saknas som väntat i tisdagens returmöte i grupp H i Malmö. Duon väntas vara i spel först efter landslagsuppehållet, som drar i gång efter kommande helg.

Chelsea storfavoriter

Även mittfältarna Mateo Kovacic och Mason Mount missar bortamatchen. Kovacic återhämtar sig fortfarande från en skada och Mount blev sjuk i helgen.

Annons

– Det rör sig inte om covid-19. Men han (Mount) är inte frisk nog för att träna och inte heller för resan, säger Chelseatränaren Thomas Tuchel på en digital presskonferens.

Sedan 4–0-segern mot Malmö har Chelsea vunnit med 7–0 mot Norwich och 3–0 mot Newcastle i Premier League. Där emellan slog Londonklubben ut Southampton i ligacupen efter straffar (1–1 efter full tid).

Tuchel har inga problem med att vara storfavoriter mot Malmö.

– Jag tror att det är femte eller sjätte matchen i rad där vi är favoriter, säger tysken.

Han får frågan om det kommer att krävas en extraordinär insats från Malmö om skåningarna ska kunna rubba Premier Leagues serieledare och den regerande Champions League-mästaren.

"Allt kan hända"

– Malmö kanske behöver en prestation utöver det vanliga, men de kommer att göra allt för att lyckas. Alla lag på den här nivån har kapaciteten att göra en extraordinär insats, säger Tuchel och fortsätter:

– Allt kan hända. När det gäller matcher på Champions League-nivå handlar allt om detaljer. Malmö har inget att förlora och kan spela utan press på hemmaplan inför sina fans.

Malmö har tre raka storförluster i gruppen mot Juventus (0–3), Zenit S:t Petersburg (0–4) och Chelsea (0–4). Juventus toppar gruppen på maximala nio poäng, Chelsea står på sex poäng och Zenit har tre poäng.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons