Annons

Christiansen: "En skitsäsong"

Första cuptiteln sedan 1989 – annars gick det mesta fel väg för Malmö FF denna säsong.
Sex raka förluster i Europa League och bara en sjundeplats i allsvenskan.
Fotboll • Publicerad 6 november 2022
Malmö FF:s Anders Christiansen faller efter tackling av Degerfors Adam Carlén i den allsvenska slutomgången. Matchen slutade 2–2.Foto: Andreas Hillergren/TT

Efter två raka SM-guld har Malmö FF haft en turbulent säsong. Visserligen blev det seger i svenska cupen i våras och gruppspel i Europa League, men varken där eller i allsvenskan har skåningarna imponerat.

– Vi brukar ha sex-åtta raka vinster i rad, men det har vi inte haft den här säsongen. Man har aldrig riktigt känt att tåget bara har rullat på, säger Anders Christiansen.

Tre tränare

Annons

I somras fick Milos Milojevic sparken som tränare. Sportchefen Andreas Georgson tog över som tränare, men någon långsiktig tränarlösning hittades aldrig. I stället kom Åge Hareide tillbaka, men han kunde inte lyfta MFF.

Det blev sex raka förluster i Europa League och endast en sjundeplats i allsvenskan.

– Det ska bli skönt att få en huvudtränare. Få ett beslut om vilka spelare som lämnar och stannar kvar. På det sättet är det skönt att blicka mot något nytt och gå ut, säger Anders Christiansen.

"Blir också äldre"

– Om jag är säker att jag stannar kvar? Det vet jag inte. Jag har två säsonger till (på kontraktet). Det ska mycket till att jag ska lämna, jag blir också äldre. Det är svårt att stå här och prata om framtiden när man precis avslutat den här säsongen, säger dansken.

Det är klart att Åge Hareide inte fortsätter som tränare även nästa säsong. På spelarfronten är det klart att Erdal Rakip och Romain Gall lämnar när deras kontrakt går ut efter säsongen samt att anfallaren Ola Toivonen avslutar sin karriär.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons