Annons

Coronakaos i Norge – Klæbo tror säsongen är över

Hela den norska herrtruppen i sprint har smittats av covid-19 och kan missa veckans världscuptävlingar i skidor på hemmaplan.
Världscupledaren Johannes Høsflot Klæbo befarar att hans säsong kan vara över.
Skidor • Publicerad 1 mars 2022
Johannes Høsflot Klæbo har drabbats av covid-19 inför hemmatävlingarna i världscupen. Arkivbild.
Johannes Høsflot Klæbo har drabbats av covid-19 inför hemmatävlingarna i världscupen. Arkivbild.Foto: Javad Parsa/NTB/TT

"Det här är en bagatell när vi ser vad som händer runt omkring oss", säger Johannes Høsflot Klæbo i ett uttalande och syftar på den ryska invasionen av Ukraina.

"Jag har gjort all vad jag kan i nästan två års tid för att hålla mig smittfri. Jag klarade det länge, men resan till Finland blev tydligen för mycket", fortsätter han och konstaterar att det mesta tyder på att säsongen är över för honom.

Annons

Förbundet kartlägger nu hur smittan tagit sig in i truppen och planerar dessutom att ta in ersättare för de smittade åkarna.

Sprinten körs på torsdag i Drammen, medan herrarnas femmil körs på söndag i Holmenkollen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons