Annons

Coronakaos i Tour de France – åkare drar sig ur

Covid-19 fortsätter att plåga stora cykeltävlingen Tour de France.
Inför den åttonde etappen har två åkare tvingats dra sig ur – norrmannen Vegard Stake Laengen och fransmannen Geoffrey Bouchard.
Cykling • Publicerad 9 juli 2022
Vegard Stake Laengen är borta från Tour de France efter att ha testat positivt för covid-19. Arkivbild.
Vegard Stake Laengen är borta från Tour de France efter att ha testat positivt för covid-19. Arkivbild.Foto: Bo Amstrup /Scanpix/TT

Anrika Tour de France har varit hårt drabbat av coronaviruset. Redan inför tävlingen tvingades ett halvdussin åkare tacka nej efter att ha testat positivt. Trots hårda restriktioner med konstant maskbärande inom stallen ser man inte ut att ha lyckats hålla smittan borta.

Inför lördagens åttonde etapp, som går från franska Dole till Lausanne i Schweiz, har två åkare kastat in handduken. Först ut var fransmannen Geoffrey Bouchard, som kör för stallet AG2R Citroën.

Annons

"Under stigningen kände jag mig dålig. Det är en stor besvikelse eftersom vi precis skulle komma till min favoritterräng; bergen. Det var min första Tour de France och det är ledsamt att det slutar så här. Jag önskar mina lagkamrater all lycka och sänder dem all min styrka", säger Bouchard i ett uttalande.

Därefter kom beskedet att även Vegard Stake Laengens Tour de France är över. Norrmannen kör för UAE-Emirates – samma stall som Tadej Pogacar i den gula ledartröjan.

– Det är en stor besvikelse. Jag har lite ont i halsen och hes röst, annars är allt bra, säger Stake Laengen till norska TV2 enligt NTB.

De flesta cyklisterna har dock valt att fortsätta touren.

Tadej Pogacar fick se sig besegrad när den åttonde etappen summerats. Vann gjorde belgiske Wout van Aert före Michael Matthews och just Pogacar som fick nöja sig med en tredjeplats.

Slovenen leder fortsatt totalen i Tour de France och siktar på att ta sin tredje raka totalseger, blott 23 år gammal.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons