Annons

Covid-19 stoppar vitryska matcher

Fotboll • Publicerad 11 maj 2020
Två matcher i herrarnas vitryska fotbollsliga har fått skjutas upp på grund av coronaviruset. Här är det ABFF och Dynamo BGUFK som möts i en match i damligan i Minsk. Arkivbild.
Två matcher i herrarnas vitryska fotbollsliga har fått skjutas upp på grund av coronaviruset. Här är det ABFF och Dynamo BGUFK som möts i en match i damligan i Minsk. Arkivbild.Foto: Sergei Grits/AP/TT

Två matcher i den vitryska fotbollsligan har fått skjutas upp på grund av misstänkta covid-19-fall.

Det är toppmatchen mellan FC Minsk och Neman Grodno i den högsta serien den 15 maj samt division 1-matchen mellan Arsenal Dzerzjinsk och Lokomotiv Gomel dagen efter. Enligt det vitryska fotbollsförbundet finns misstänkta covid-19-fall hos spelare i FC Minsk och Lokomotiv.

Annons

Vitryssland har varit det enda landet i Europa där det spelats ligafotboll under coronapandemin och landets långvarige president Alexander Lukasjenko har offentligt intagit en skeptisk attityd mot hårda regler för att stoppa smittspridningen. Han har kallat oron över för viruset för en "psykos" och föreslagit att man ska skydda sig mot viruset genom att dricka vodka, bada bastu och spela ishockey.

Enligt officiella siffror har 24 000 testats positivt för coronaviruset och drygt 130 personer har avlidit.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons