Annons

Nytt norskt lag till världscupen efter covidkaos

Hela det norska herrsprintlaget är smittade av covid-19 – och nu har ett helt nytt lag tagits ut inför världscuphelgen i Norge, skriver det norska skidförbundet.
Även svenske Marcus Grate missar tävlingen efter att ha smittats av viruset.
Längdskidor • Publicerad 2 mars 2022
Marcus Grate har smittats av covid-19. Arkivbild.
Marcus Grate har smittats av covid-19. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Den svenska skidtruppen har drabbats av covid-19 inför världscuptävlingarna i Norge i helgen.

Marcus Grate är smittad, skriver han själv på sociala medier.

"Ingen dans på rosor"

Annons

"Tyvärr är de ingen ”dans på rosor” den här säsongen, även jag har testat positivt för Covid-19 efter Lahtis" berättar han på Instagram.

"Hoppas på en snabb återhämtning", fortsätter han, som i och med smittan inte kommer till start.

Om några fler i den svenska truppen drabbats återstår att se – men i nuläget är ingen mer än Grate smittad, meddelar förbundet, som skalar upp testningen inför världscuptävlingarna.

Däremot har Emma Ribom tvingats avstå från sprinten i Drammen då hon bedöms ha haft nära kontakt med Marcus Grate. Men hon är aktuell för att köra tremilen i Holmenkollen om hon fortsätter att testa negativt.

Sprinttävlingen i Drammen körs imorgon, torsdag. På damsidan är Anna Dyvik, Jonna Sundling, Maja Dahlqvist, Moa Hansson och Johanna Hagström uttagna.

Ny norsk trupp

På herrsidan kan man fortfarande sätta hoppet till Anton Persson, Johan Häggström, Oskar Svensson, George Ersson och Gustaf Berglund.

På tisdagen kom beskedet att hela den norska elittruppen i sprint på herrsidan smittats efter världscupen i Finland. Då sade superstjärnan och världscupledaren Johannes Høsflot Klæbo att hans säsong förmodligen är över helt och hållet.

Dagen därpå kom det norska förbundet med en ny trupp – med tolv nya åkare – till helgens tävlingar på sin hemmaplan.

Då stod det klart att nio åkare, bland andra Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Heidi Weng och Mathilde Myhrvold missar tävlingarna efter smittoutbrottet. Alla uppges avstå på grund av hälsomässiga skäl eller covid-19, förutom Weng som väljer bort sprinten för att fokusera på tremilen i Holmenkollen på lördag.

Det är ett helt nytt sprintlag, och ett par nya herrar som tagits ut till femmilen på söndag. Även ett par nya åkare på damsidan är uttagna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons