Annons

Cupfesten kan flyttas från A-planen

Åtta dagar kvar till första matchen i Svenska Cupens gruppspel.Då ligger några centimeters snötäcke över Kristianstads IP.– Som det känns i dag är det 50/50 på att det blir spel på A-planen, säger vaktmästaren Daniel Perkmar.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 10 februari 2017
Så här såg det ut på Kristianstads IP under torsdagseftermiddagen. Det ligger några centimeters snötäcke, men även en vit duk som ska skydda gräsmattan inför gruppspelet i Svenska Cupen. KFC möter Dalkurd den 18 februari.
Så här såg det ut på Kristianstads IP under torsdagseftermiddagen. Det ligger några centimeters snötäcke, men även en vit duk som ska skydda gräsmattan inför gruppspelet i Svenska Cupen. KFC möter Dalkurd den 18 februari.

Allt har gått enligt planerna – fram till för några dagar sedan då Kristianstad med omnejd drabbades av att kraftigt snöfall.

Detta påverkar Kristianstad FC, som om åtta dagar inleder gruppspelet i Svenska Cupen på hemmaplan mot superettalaget Dalkurd. Runt 40 centimeter snö har fallit under de två senaste dygnen.

Annons

– Vad ska jag säga? Det är inte mycket vi kan göra. Vi kan inte trolla, utan göra så gott vi kan. Dessutom har det fortsatt snöa. Vi plogade hela planen i går och i dag (läs torsdag) och har fått bort 2 000 kubikmeter snö, säger Daniel Perkmar, vaktmästare på Kristianstads IP.

Nu är det, av förståeliga skäl, osäkert om matchen kan spelas på A-planen den 18 februari.

– Förutsättningarna har varit bättre, men vi är fortfarande hoppfulla, säger Perkmar.

Även konstgräset har påverkats av det massiva snöfallet – under onsdagen ställdes samtliga träningspass in.

– Det var helt omöjligt att hinna med både A-planen och konstgräset. Vi prioriterade A-planen med tanke på Svenska Cupen.

Eftersom man visste att det skulle bli kallare väder la man ut en växtduk på gräsplanen för drygt två veckor sedan. Allt för att bibehålla planvärmen.

– Duken kommer att vara kvar till onsdag/torsdag. Jag vet att planen är grön under duken. Nu ser det ut som att det ska snöa i morgon (läs fredag) och vara kallt över helgen. I nästa vecka kommer det vara ett par plusgrader på dagarna, men jag är lika orolig för minusgrader på nätterna. Det påverkar givetvis chanserna till spel, säger Perkmar.

Hur stora är chanserna för spel på A-planen?

Som det känns i dag är det 50/50 på att det blir spel på A-planen.

Från KFC:s håll sitter man ännu hyfsat lugnt i båten.

Annons

– Vi avvaktar läget till efter helgen. Det ska bli mildare väder, samtidigt som det ska vara kallt på nätterna. Det är ett lurigt läge. Konstgräsplanen skulle kunna vara plan B, men just nu håller vi oss till plan A, säger KFC:s klubbchef Dennis Nanasi.

KFC försökte träna på konstgräsplanen under torsdagskvällen.

– Det var en yta på 2x20 meter som vi nyttjade. Det blev lite doppboll och lite enklare övningar. Vi tränade ungefär i 50 minuter, säger KFC:s sportchef och assisterande tränare Anders Swahn.

Fotnot: När KFC spelade i gruppspelet i Svenska Cupen senast, våren 2015, inledde man hemma mot Hammarby den 21 februari. Hammarby vann med 1–0 efter mål av Linus Hallenius.

Fakta

KFC i Svenska Cupen

Kristianstad FC möter AIK, Dalkurd och Gais i enkelmöten, där ettan går vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen.

KFC möter Dalkurd och AIK på hemmaplan, medan Gais-matchen är på bortaplan.

Här är spelschemat:

Omgång 1

18 februari: KFC–Dalkurd (14.00), AIK–Gais (14.00).

Omgång 2

25 februari: KFC–AIK (14.00), Dalkurd–Gais.

Omgång 3

5 mars: Gais–KFC (14.00), AIK–Dalkurd (14.00).

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons