Annons

Cvitan lämnar Kristianstad

I nio år har Antonella Cvitan representerat Kristianstads GK. Men nu lämnar Europatourspelaren klubben. ”Det känns inte som Kristianstad är så intresserade av en elitsatsning längre”, säger Antonella.
Sport • Publicerad 7 maj 2011

KRISTIANSTAD. Systrarna Caroline och Emelie Westrup har återvänt till Kristianstads GK inför årets säsong.

Men annars fortsätter avhoppen från klubben i strid ström. Senast: Antonella Cvitan, Europatourspelaren från Helsingborg, som representerat Åhusklubben de senaste nio säsongerna går tillbaka till moderklubben Vasatorp.

Annons

– Anledningen till att jag en gång i tiden bytte till Kristianstad var ju att de hade en så bra satsning på damsidan, det fanns ett helt gäng tjejer att tävla med, och försöka bli bättre än, en sund konkurrens och en stimulerande miljö, säger Antonella, och fortsätter:

– Men så är det ju inte längre. Det känns inte som klubben är så intresserad av en elitsatsning just nu.

Så nu är det slut med pendlandet mellan Helsingborg och Kristianstad.

Istället kommer Antonella Cvitan i fortsättningen att representera sin gamla hemmaklubb, Vasatorp.

Vasatorps damlag ligger i division II, och består till största delen av unga lovande talanger, många från golfgymnasiet.

– Så i det sammanhanget kommer man ju känna sig som en gammal tant, skrattar Antonella.

– Men det ska bli roligt, även om det blir en helt annan sak än vad det varit de senaste åren, när man kämpat om SM-medaljer med Kristianstad. Jag kommer väl att vara lite av mentor för de yngre, och försöka sporra dem. Det känns roligt att klubben vill ta tillvara mina tio år som proffs på det här sättet.

Fortsätter satsa

För även om Antonella Cvitan byter klubb fortsätter hon satsningen på golfen. I samband med att hon lämnar Kristianstad lämnar hon också sin tränare sedan många år, David Green. Nu samarbetar hon istället med Johan Andersson på Barsebäck.

– Jag och David skils åt i bästa samförstånd. Jag tror vi båda kände att det kanske var dags att prova något nytt nu, vi har ändå arbetat tillsammans i tio år. Han flyttade ju dessutom till Sölvesborg nu, och för min del kändes det som en extra halvtimme i pendlingsavstånd blev snäppet för mycket.

Annons

Också i år kommer Antonella att varva spel på Europatouren med den svenska touren.

– Men jag hade ett tungt år i fjol, en del som var jobbigt på det personliga planet och det gick ut över golfen. Så jag har ingen superbra kategori på Europatouren i år, eftersom kvalet i höstas gick sådär. Det mesta av spelet i år blir i Sverige.

Vill bygga upp spelet

Men Antonella väljer att se det positivt:

– Är jag mycket på hemmaplan så får jag mer tid att träna och bygga upp mitt spel så det verkligen duger på en högre tour. Det är ju inte kul att spela på Europatouren när man känner att spelet inte riktigt hör hemma där. Nu är jag heltaggad inför årets säsong, det här känns lite som en nystart.

Och även om hon nu lämnar Kristianstad GK så lär klubben till viss del finnas kvar i hjärtat:

– Jag har haft nio jättefina år på Kristianstads GK, och önskar klubben all lycka till i framtiden. Jag är också tacksam över allt stöd från både KGK och medlemmarna som jag fått genom åren.

INTERNAL INTERNAL
Cecilia Isberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons