Annons

Dahl på väg till Djurgården

Andreas Dahl kan vara på väg att lämna Helsingborgs IF. På fredag flyger 18-åringen till Stockholm för att träffa svenska mästarna Djurgårdens IF.
Sport • Publicerad 31 december 2002
Andreas Dahl.
Andreas Dahl.Foto: 

– Jag är smickrad att Djurgården visar det här intresset för mig, säger Andreas när Bladetsporten når honom på telefon sent igår kväll. Men har du inte kontrakt med HIF? – Jag har fått ett kontraktsförslag, men det är jag långt ifrån nöjd med. Vad är problemet? – Vi är inte överens ekonomiskt. HIF säger att de vill behålla mig, och jag vill stanna men inte till vilket pris som helst. Så nu tänker jag lyssna till vad Djurgården har att säga. Vad vet du om deras intresse? – Inte mycket. De vill träffa mig för att diskutera, och jag är beredd att lyssna, bland annat på om de verkligen vill satsa på mig. HIF har ekonomiska problem. Hur mycket påverkar det er spelare? – Vi har inte märkt av det under säsongen, men nu inser man att klubben har problem. De vill skära rejält i spelarlönerna, säger Andreas som firar nyår i Helsingborg. – Jag har varit hemma i Hässleholm över julen så nu stannar jag i Helsingborg. Och så blir det Stockholm på fredag. Djurgården gjorde klart med Kenneth Storvik igår. Norrmannen har tackat ja till ett tvåårskontrakt med svenska fotbollsmästarnaDjurgården. Storvik har tidigare spelat för Viking Stavanger, Helsingborg och Rosenborg. Han har varit uppvaktad av Brann, men tackade nej. – Det hade med tiden efter fotbollskarriären att göra. Bland annat handlar det om jobb och utbildning för mig och min fru, säger Storvik till NRK. – Och varken Brann eller Rosenborg kunde matcha det sportsliga erbjudandet som jag fått av Djurgården. Storvik är egentligen en ”fotbollsinvalid” efter ett benbrott som han fick när han spelade med Helsingborg 1999. Han återvände till Norge och Rosenborg, men blev inte helt återställd i benet och slutade spela för ett år sedan. Nu är han frisk i benet och redo för en comeback, 30 år gammal. Storvik är tänkt att ersätta Stefan Rehn, som slutade sin aktiva karriär efter SM-guldet. FaktaAndreas Dahl Ålder:18 år. Vikt:80 kilo. Längd:1.80 meter. Bor:Helsingborg. Kom från:Coventry City FC 2001 Moderklubb:IFK Hässleholm. Aktuell:Träffar Djurgårdens IF på fredag för att diskutera ett eventuellt kontrakt.

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons