Dahlin storspelade i viktig Buffalovinst

Slutspelshoppet lever för Buffalo sedan klubben med en storspelande Rasmus Dahlin besegrat Carolina i NHL-ishockeyn.
– Allt jag kan göra är att göra mitt bästa och vara tävlingsinriktad, och det var jag i dag, säger han enligt AP.
Ishockey • Publicerad 9 april 2023
Rasmus Dahlin var svårstoppad mot Carolina. Här i närkamp med Sebastian Aho.
Rasmus Dahlin var svårstoppad mot Carolina. Här i närkamp med Sebastian Aho.Foto: Jeffrey T. Barnes/AP/TT

Med två assist och ett mål visade den svenske backen storform. Fyra minuter in i andra perioden snärtade han i numerärt överläge till med handleden och pucken letade sig in bakom Antti Raanta i Columbusmålet.

– Jag ville helt enkelt vinna den här matchen, jag tror att det är det enkla svaret, säger svensken om sin insats, enligt AP.

Målet innebar 2–2, och Dahlin var även högst inblandad i ytterligare ett kvitteringsmål, när han mot slutet av perioden vackert hittade Casey Mittelstadt som gjorde sitt andra mål för matchen.

Tage Thompson avgjorde till Buffalos fördel i tredje perioden, och 4–3-segern innebär att hoppet om en wildcardplats till slutspelet fortfarande lever.

– Vi är inte ute än. Vi måste bara fortsätta att kämpa, säger Dahlin enligt ligans sajt och fortsätter:

– Hur hårt vi kämpade till slutet visar helt enkelt att vi verkligen vill det här och att vi måste göra allt vi kan.

I och med målet är han Buffalos förste back att göra 15 mål på en säsong sedan Aleksej Zjitnik 1997–1998, och den andre backen i klubbens historia att nå 70 poäng i och med kvällens första assist.