Annons

Dålig dag på vallen sänkte svenskorna

Det blev ingen bra dag för svenskorna i sprintloppet i världscupen i skidskytte. Dåligt skytte i Nove Mesto gör att vägen fram i morgondagens jaktstart blir lång.
Skidskytte • Publicerad 6 mars 2021
Linn Persson är bästa svensk i världscuptävlingarna i Nove Mesto. Arkivbild.
Linn Persson är bästa svensk i världscuptävlingarna i Nove Mesto. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det blev norsk seger genom suveräna Tiril Eckhoff som trots en bom vann sprintloppet, 9,3 sekunder före Julija Dzjima, Ukraina. Det är femte sprinten i följd som norskan vinner i världscupen eller i VM.

Längre ner i resultatlistan straffades svenskorna av sämre skytte och tappade mot täten. Linn Persson sköt två bom och slutade 21:a.

Annons

– Det blev en bom för mycket och det tog lite lång tid för att jag skulle känna mig helt nöjd med in insats. Men skidmässigt var det helt okej, säger Linn Persson.

Hanna Öberg hade en bom i liggande och två missar i det andra, stående, skyttet. Hon kom först på 36:e plats. Mona Brorsson inledde med bra skytte, men hade en sämre åktid och när det dessutom blev två bom i det andra skyttet föll även hon i resultatlistan.

Elvira Öberg, som spurtade Sverige till seger i stafetten i torsdag, hade också tre bom en bit längre ner i resultatlistan och kom inte bland de 60 främsta som ger en plats i jaktstarten.

Resultatet från sprinten ligger till grund för söndagens jaktstart, vilket gör att svenskorna får ett tufft utgångsläge.

Linn Persson är inför i morgon nästan 1.04 efter Eckhoff, medan Hanna Öberg är 1.32 från täten.

– Det finns alla möjligheter som alltid. Skjuter man bra och man gör ett bra jobb på vallen finns det möjligheter att klättra, säger Linn Persson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons