Annons

Damallsvenska premiären skjuts upp

Den damallsvenska fotbollspremiären skjuts som väntat upp ytterligare.
Styrelsen i Elitfotboll Dam (EFD) har kommit fram till att det inte längre är möjligt att komma i gång redan den 31 maj.
Fotboll • Publicerad 10 maj 2020
Den damallsvenska premiären dröjer. Arkivbild.
Den damallsvenska premiären dröjer. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– För att kunna komma i gång i månadsskiftet hade vi behövt alla beslut som krävs på plats den 15 maj och vi räknar inte med att klara det, säger EFD:s ordförande Annika Grälls till TT efter söndagskvällens styrelsemöte.

Styrelsens beslut var i högsta grad väntat. EFD signalerade redan tidigare i veckan att måldatumet 31 maj, som sattes när coronakrisen drabbade svensk idrott på allvar i mars, inte längre är realistiskt. Detta eftersom det i nuläget inte ens är tillåtet att spela träningsmatcher i fotboll, samtidigt som det fortfarande finns restriktioner kring inrikes resor i Sverige.

Annons

Något nytt preliminärt datum för den damallsvenska premiären är inte satt. I stället avvaktar man uppföljningsmötet mellan Folkhälsomyndigheten och olika intresseorganisationer i svensk fotboll, ett möte som är tänkt att hållas inom en vecka.

För att hinna spela samtliga 22 omgångar i damallsvenskan krävs det att spelet kommer i gång senast i juli. Om inte det går är det första alternativet att avgöra säsongen i en enkelserie med endast 11 omgångar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons