Annons

Damallsvenska trean lånar från USA

Fotboll • Publicerad 15 mars 2021
Kristianstad blev trea i damallsvenskan i fjol. Arkivbild.
Kristianstad blev trea i damallsvenskan i fjol. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Damallsvenska trean Kristianstad DFF förstärker anfallet. Klubben meddelar att man har lånat in anfallaren Miranda Nild, 23, från NWSL-laget OL Reign.

Nild är född och uppvuxen i USA men representerar Thailand på landslagsnivå, då hennes pappa är från landet. Hon har gjort 12 mål på 20 landskamper och fanns med i det thailändska landslag som mötte Sverige i gruppspelet under VM 2019, då Sverige vann med 5–1.

Annons

Miranda Nild går att se som en ersättare till Svava Gudmundsdottir som man försökte förlänga med efter förra säsongen. Det lyckades man inte med och Gudmundsdottir skrev i vintras på för franska Bordeaux.

Sedan tidigare har Kristianstad även lånat in isländska anfallstalangen Sveindís Jane Jónsdóttir från Bundesligalaget Wolfsburg.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons