Annons

Danmark stal svenskt OS-rekord – 47 mål framåt

Regerande VM-silverlaget Sverige var trögstartat i OS-premiären mot Bahrain (32–31) i herrarnas handbollsturnering.
Annat var det med regerande världsmästaren och olympiska mästaren Danmark som besegrade värdnationen Japan med OS-rekordsiffrorna 47–30 i sin premiärmatch.
Handboll • Publicerad 24 juli 2021
En av Danmarks bästa målskyttar Jacob Holm, höger, i OS-rekordmålfesten mot Japan i premiären i Tokyo.
En av Danmarks bästa målskyttar Jacob Holm, höger, i OS-rekordmålfesten mot Japan i premiären i Tokyo.Foto: Pavel Golovkin/AP/TT

Danskarna, som besegrade Sverige med 26–24 i VM-finalen i Kairo i januari, spelade ut värdnationen Japan fullständigt i lagens inledande OS-match i grupp B och vann med 17 bollar i Yoyogihallen i Tokyo.

Danmark, vars bästa målskyttar i matchen var Jacob Holm och Magnus Saugstrup med nio mål vardera, skrev därmed olympisk handbollshistoria i och med 47–30-segern. Inget annat lag har gjort lika många framåt mål i en och samma OS-match som danskarna gjorde på lördagen.

Annons

På herrsidan hade Sverige det tidigare rekordet, 44–23 mot Australien från OS-premiärmatchen i Sydney 2000.

Danskarna möter härnäst Egypten på måndag. I gruppavslutningen den 1 augusti väntar Sverige i en repris av VM-finalen. De fyra bästa lagen från grupp B tar sig till OS-kvartsfinal.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons