Annons

Dannewitz skadad – missar världscupen i S:t Moritz

Ida Dannewitz är skadad och missar helgens dubbla super-G i den alpina världscupen i S:t Moritz.
Värre än så är att hon troligen inte tävlar igen förrän i början av nästa år.
Alpint • Publicerad 2 december 2020
Ida Dannewitz är skadad och missar helgens dubbla super-G i världscupen i S:t Moritz. Arkivbild.
Ida Dannewitz är skadad och missar helgens dubbla super-G i världscupen i S:t Moritz. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Dannewitz skadade sig i ena knäet under träning i Sulden, Italien. Läkarundersökningen visade inga kors- eller ledbandsskador, men att hon ådragit sig en rejäl smäll.

"Det innebär mikrofrakturer i benet precis under ledytan. Omfattningen avgör rehabiliteringstiden, men vi kan nog redan i dag slå fast att Ida inte kommer tävla någonting före jul", säger landslagets läkare Jakob Swanberg i ett pressmeddelande.

Annons

Ida Dannewitz tog karriärens första världscuppoäng i just S:t Moritz förra året, när hon kom 23:a. Nu är hon tillbaka i Sverige och är förstås besviken.

"Det känns verkligen så där. Vi har haft bra träning och grym uppladdning utifrån de förutsättningar som varit, men så händer det här" säger hon.

Dannewitz skada gör att Lin Ivarsson är enda svenska som startar i helgens två fartlopp.

På herrsidan avgörs dubbla storslalom i Santa Caterina, Italien, i helgen. Mattias Rönngren och Kristoffer Jakobsen är svenskarna på startlinjen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons