Annons

EM över för Dano – fraktur bekräftad

Knappt fyra minuter av matchen mot Slovenien hade spelats innan Nina Dano skadade foten. Efter röntgen konstaterades en fraktur och hon kommer inte att spela mer i EM.
Handboll • Publicerad 6 november 2022
Sveriges Nina Dano skadade sig efter knappt fyra spelade minuter mot Slovenien.
Sveriges Nina Dano skadade sig efter knappt fyra spelade minuter mot Slovenien.Foto: Aleksandar Djorovic/TT

Sverige fick en riktig mardrömsstart på den andra gruppspelsmatchen i damernas handbolls-EM. Nina Dano landade fel efter ett skottförsök och vred sig i smärtor på planen.

Efter röntgen på sjukhuset i Celje kunde en fraktur konstateras i underbenet och hon har nu gipsats.

Annons

"Just nu känner jag mest bara sorg och frustration över att mästerskapet är över för min del, det andra kommer att lösa sig. Nu kommer jag att stötta tjejerna så mycket jag kan hemifrån. Jag vill också skicka tack till alla själar som skrivit och hört av sig", säger Dano i ett uttalande från förbundet.

Dano har haft en bra säsong i sitt danska klubblag och har tagit plats som en given spelare i Tomas Axnérs trupp.

– Det är klart att det är jättetråkigt för Ninas skull och för vår skull, hon är ju den enda vänsterhänta spelaren vi har på högernio och hon har betytt väldigt mycket för oss, sade Linn Blohm efter matchen mot Slovenien.

Lagkamraterna fick sedan den tuffa uppgiften att spela vidare utan Dano, sedan hon hjälpts ut ur hallen.

– Det är ett stort tapp för oss och det är klart att det går mycket känslor i kroppen och man vill ju aldrig att någon ska skada sig, oavsett vilket lag det är, sade Blohm.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons