David Rydén sköt Wä till final i P 14-klassen

Sport • Publicerad 31 december 2002

Med sina sexton mål på fyra matcher var David Rydén en starkt bidragande orsak till att Wä enkelt tog sig till final i P14-klassen. Redan tidigt på måndagsmorgonen var han vaken och svarade för sex mål när Wä slog ut Åhus HBK II med hela 10–1. Wärre skulle det bli. I åttondelen mot Österslöv gjorde visserligen David ”bara” fem mål, men lagkamraterna höll sig väl framme och man vann med hela 17–1. Av bara farten slog man sedan ut KFF II med 5–0 innan VMA IK väntade i semin. Ett VMA IK som dittills charmat publiken med precisa smörpass och läckra avslutningar, men mot en effektiv lagmaskin som Wä räckte lirarna inte riktigt till. Wä vann med 8–2 och David följde upp sitt hattrick från kvarten med två nya mål vilket gjorde att han snittade fyra mål per match. Brukar du göra så här mycket mål? – Ja, jag brukar spela anfallare så det har hänt förr att jag gjort så här mycket mål, berättar David. I finalen väntar Bromölla, som efter två jämna inledningsmatcher relativt enkelt slog ut KIS II i semifinalen. Anton Håkansson svarade för matchens delikatess då han halvvägs in i andra halvlek definitivt avgjorde matchen med en hård och välriktad frispark rakt upp i KIS-målvaktens vänstra krysset. – Bromölla är duktiga, men jag tror nog vi kan slå dem, säger David Rydén angående finalmotståndet, och kan David hålla krutet torrt över nyår får nog Bromölla det hett om öronen i finalen. Med endast fem lag anmälda till F16-klassen behövdes det bara tre matcher för att vaska fram finallagen. Kristianstad/Wä slog först enkelt Degeberga med 9–1 men stötte på hårdare motstånd mot Viby. 1–0 i paus förvandlades till 2–2 innan Sandra Sjöberg med fem minuter kvar avgjorde matchen med ett vackert solomål där hon drev bollen från halva plan och avslutade med ett distinkt skott strax innanför straffområdet. Ännu jämnare blev det i den andra semin, där det krävdes förlänging för att avgöra. Everöd såg ut att ha avgjort då man slog in 3–1 med fyra minuter kvar, men Bromöllatjejerna reste sig och fixade med två mål förlängning. Där var dock Everöd det starkare laget och på ett långt inlägg nickade Ida Svensson in bollen vilket innebar plötslig död för Bromölla och finalbiljetter för Everöd. Magnus Landgren