Annons

De bär svenska fanan under Paralympics

Två personer kommer att bära fanan under invigningen av Paralympics i Peking.
Det är Viljo Petersson Dahl och Kristina Ulander från curlinglandslaget.
Paralympic • Publicerad 2 mars 2022
Viljo Petersson Dahl och Kristina Kicki Ulander är svenska fanbärare under invigningen av Paralympics i Peking 2022.
Viljo Petersson Dahl och Kristina Kicki Ulander är svenska fanbärare under invigningen av Paralympics i Peking 2022.Foto: Simon Hastegård

Det blir två personer från curlinglandslaget som får uppdraget som fanbärare under invigningen av Paralympics på fredag.

"Det är med stolthet jag kan presentera våra fanbärare som ska leda den svenska truppen in i spelen", säger truppchefen Niclas Grön i ett pressmeddelande.

Annons

– Viljo (Petersson Dahl) har sedan sin paralympiska debut 2018 haft en otrolig utveckling och har med sin trygghet lett sitt landslag till stora framgångar. Kristina Ulander gör sitt tredje Paralympics i Peking och besitter erfarenhet och rutin som är ovärderlig i det svenska laget.

Både Petersson Dahl och Ulander fanns med när curlinglaget tog VM-silver i oktober, i samma arena som de nu ska spela i under Paralympics.

De båda känner sig stolta över att utses till fanbärare och därmed gå i fronten av den svenska truppen under invigningen.

– Det blir nog väldigt häftigt. Jag tror att känslan blir häftig och det är ärofyllt att gå i fronten, säger skippern Viljo Petersson Dahl.

– Det känns ju jättebra och jättekul. Det är en stor ära att få uppdraget, säger Kristina Ulander.

Paralympics invigs på fredag och på lördag drar tävlingarna i gång.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons