Annons

De Bruyne: "Finansiella aspekten för viktig"

Premier League kommer att återupptas och spelas färdigt trots osäkert coronaläge.
Det tror Manchester City-stjärnan Kevin De Bruyne.
Fotboll • Publicerad 3 maj 2020
Manchester Citys Kevin De Bruyne tror att Premier League-säsongen kan slutföras. Arkivbild.
Manchester Citys Kevin De Bruyne tror att Premier League-säsongen kan slutföras. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Flera spelare i Premier League, däribland Kevid De Bruynes lagkamrat Sergio Agüero, har öppet gått ut och talat om en oro för att återuppta ligaspelet. Detta bland annat med hänvisning till rädsla för att bli smittad och att tvingas isolera sig i stängda spelargrupper.

Men Manchester Citys 28-årige superstjärna tror, trots osäkerhet runt pandemins utveckling, att det snart är dags att förbereda sig för matchspel.

Annons

– Min känsla är att vi kanske kan träna igen inom två veckor. Regeringen vill återuppta fotbollen så fort det går för att ha något att ge folket. Jag tror att den här säsongen kommer att spelas färdigt, säger han i en intervju med belgiska tidningen Het Laatste Nieuws.

Dessutom har vi det ekonomiska, påpekar De Bruyne.

– Den finansiella aspekten är alldeles för viktig i Premier League. Om säsongen inte kan fullföljas så kommer det innebära allvarliga problem.

De Bruyne uttalar sig även om sin egen framtid i Manchester City, som i vintras stängdes av från spel i Champions League de kommande två åren för att ha brutit mot det europeiska fotbollsförbundet Uefas finansiella regelverk.

– Klubben har sagt till oss att de kommer överklaga och de är nästan säkra på att lyckas. Jag väntar och ser vad som händer, men jag litar på min klubb, säger mittfältaren.

Men om avstängningen står kvar? Då öppnar han för att lämna klubben han vann Premier League med förra säsongen.

– När vi vet mer så kommer jag ta ett beslut. Två år utan att spela i Europa skulle vara en lång tid, men om det bara blir ett år så får vi se, säger De Bruyne.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons