Annons

Dean Smith tar över Leicester

Fotboll • Publicerad 11 april 2023
Före detta Aston Villa- och Norwich-tränaren Dean Smith tar över som tränare för Leicester till slutet av säsongen. Arkivbild.
Före detta Aston Villa- och Norwich-tränaren Dean Smith tar över som tränare för Leicester till slutet av säsongen. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Leicester City, som kämpar för att undvika nedflyttning från Premier League, anlitar fotbollstränaren Dean Smith fram till slutet på säsongen.

Den tidigare Aston Villa- och Norwich-tränaren tar över efter det att Brendan Rodgers fick sparken i början av april.

Annons

Leicesters Premier League-säsong har varit dyster. Laget har därtill förlorat båda matcher sedan Rodgers lämnade och ligger på 19:e plats, två poäng under strecket med åtta omgångar kvar.

Nästa match är mot titeljagande Manchester City på lördag.

"Utmaningen framför oss är tydlig. Men det är något jag och mitt tränarteam har upplevt tidigare och med kvaliteten i den här truppen och antalet återstående matcher är det mycket möjligt", säger Smith på klubbens hemsida.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons