Deltagartätt på cross-DM

SMK Kristianstad stod som värd när finalen på årets distriktsmästerskap i motocross avgjordes. Runt 160 förare hade anmält sig till tävlingen, och de bjöd på många spännande uppgörelser. Hemmaklubben hade störst framgångar i ungdomsklasserna. Bäst gick det för Casper Mårtensson som segrade i båda heaten för 85 GH.
Motocross/Ripa • Publicerad 13 oktober 2015

Många crossintresserade hade sökt sig till banan i Ripa. Arrangörerna uppskattar att mellan 1 000 och 1 500 personer såg tävlingarna. Södra distriktet omfattar Skåne, Blekinge, Småland och halva Halland.

Tävlingen började med att de yngsta knattarna som kör 65 kubikare gjorde upp om placeringarna. SMK:s Pelle Lindborg kom i första heatet in på en fin fjärdeplats. Tyvärr misslyckades han i andra heatet. Två förare från Bromölla, William Pettersson och Viggo Holmqvist, som tävlar för MK Jämke, kom tvåa och fyra. William tog hem totalsegern i mästerskapet medan Viggo blev totalfyra.

Den klass som samlat flest deltagare var 85 GH. Hela 35 förare ställde upp, så arrangörerna fick sortera ut de 20 snabbaste till finalheaten. Resterande fick köra B-final. Hemmaklubbens Casper Mårtensson och Emil Carlsson har varit i topp på de flesta lokala tävlingar under sommaren och redan på tidskvalet visade dem att de skulle bli svårslagna. De var etta och tvåa, med god marginal till övriga. I första finalheatet var det Casper och Emil som låg i täten och ställningen höll sig in i mål. Casper var nio sekunder före Emil i mål. Andra heatet blev en upprepning av det första och i mästerskapet slutade Casper tvåa och Emil trea.

SMK hade också framgångar i 125 U-klassen. Viktor Larsson, som i år gått upp i denna klass, visade kvalité på hemmabanan. En andra- och en femteplats är starka papper. Dennis Eriksson var med och kämpade i täten i båda heaten, men gjorde ett par misstag och fick nöja sig med två fjärdeplatser. I mästerskapet slutade Viktor på en andraplats medan Dennis tog tredjeplatsen.