Annons

”Det är bara att bita ihop och försöka höja smärtgränsen”

MOTOCROSS TOMELILLA. SM-premiären i Skene blev en smärtsam upplevelse för SMK-föraren Fredrik Magnusson. ”Hana” vurpade i tidskvalet och gjorde illa den högra handleden. Men han finns med på startlinjen när den andra SM-tävlingen avgörs i Tomelilla på tisdag.
Sport • Publicerad 26 april 2001
Fredrik "Hana" Magnusson kör SM i Tomelilla – trots smärtorna i handleden från vurpan vid förra helgens SM-tävlingar.
Fredrik "Hana" Magnusson kör SM i Tomelilla – trots smärtorna i handleden från vurpan vid förra helgens SM-tävlingar.Foto: Handproblem.

–Jag har varit och röntgat handen, men de såg inget på röntgen och då är det bara att bita ihop och höja smärtgränsen, säger Fredrik.

–Jag har inte råd att missa en SM-tävling till... Fredrik Magnusson väntar på att få magnetröntgas. Han befarar att ledbandet i handen är av.

Annons

–Jag hade en liknande skada för två år sedan och det känns på samma sätt nu, säger Fredrik.

–Visst, det blir bättre och bättre för varje dag, men det är långt ifrån bra. Man känner av skadan vid varje gupp i banan...

Fredrik, som är teamkamrat med Peter Johansson och Jonte Engdahl, kör i 250 cc och siktar på en topp fem-plats i SM.

–Men då måste jag lyckas på tisdag. Konkurrensen är stenhård och man har inte råd att misslyckas i två SM-tävlingar, säger ”Hana”.

–Jag blev 16: e totalt i SM ifjol, men då körde vi tillsammans med 500 cc. Minns jag inte fel, så var jag fyra bland 250-förarna och man vill ju inte bli sämre i år...

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons