Annons

Det blev en grön afton i Åhus

Onsdagskvällen blev en grön segerdans. Hässleholms IF vann både P96 och F95-klassen och lagledaren Andreas Wester blev ikastad i havet i segeryran.
Sport • Publicerad 3 juli 2008

- Det var rätt kallt faktiskt, men det är ett av de underbaraste doppen jag har varit med om, skrattar Wester.

Hans killar i P96 hade just tagit en klar finalseger i beachsoccer, 4-2 mot Jonstorp. Samma lag slog man i cageball-finalen några timmar tidigare med förnedrande 10-1. Inte en match förlorade HIF-grabbarna som med andra ord hade en riktig lyckodag. Dessutom fick man revansch för fjolårsturneringen då det blev finalförlust mot Åsum.

Annons

- Det känns som att vi har spelat en ännu bättre fotboll i år. Grabbarna kan mycket fotboll och vill kopiöst mycket. De är mogna och sammanhållningen i gruppen kunde inte vara bättre, säger en lyrisk Wester. Vid sidan om var man påhejade av lika lyriska föräldrar och klubbkamrater.

- Det är inte bara en skicklig åldersgrupp. Stämningen runt laget är jättebra och nästan alla föräldrar har valt att ta semester och ligger på camping just nu, berättar Wester.

HIF visade klass redan i semifinalen när Åhus HBK III fick ge sig med 4-0. Första målet kom efter fem (!) sekunder och med det så tappade de rödklädda tonen direkt.

- Vi visste precis hur de spelar. De är tekniska och snabba, men vi låg tätt på dem och spelade aggressivt och då fick de inte utrymme att spela sitt spel.

Sedan vände HIF spelet snabbt och kontrade skoningslöst. Samma sak gällde i finalen mot Jonstorp, där tre snabba anfall gav 3-0 när halva första halvlek hade spelats. Snyggast var 3-0 då bollen spelades mellan tre spelare innan den förpassades in i det tomma målet. HIF:s P96:or visade att det går att spela ett fyndigt anfallsspel i sanden.

Åhus HBK III fick även ge sig i bronsmatchen där Åsums BK, segrare i de två senaste turneringarna, blev för svåra. Åsum med innebandytränaren Patric "Pocke" Carlsson som ledare föll tungt på straffar i semifinalen mot Jonstorp och lyckades alltså att ladda om till bronsmatchen.

- För sju minuter sedan låg killarna och grät. Nu har de just laddat om och vunnit en bronsmedalj. Det tyder på mental styrka, berömmer "Pocke".

Laget för kvällen var ändå Hässleholms IF och klubbens F95-lag bärgade en ny finalseger genom att slå Köpingebro med 4-2. Matchen avgjordes i praktiken redan innan paus när HIF-tjejerna gick fram till klara 4-1.

Jens Brogren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons