Annons

Division V NÖ

Kristianstads BoIS 2 (1) Brösarp 5 (3)
Sport • Publicerad 22 augusti 2009

Målen:1–1 Viktor Dahl, 2–5 Ari Abdullah.

Så gick det till:BoIS oförmåga att plocka poäng fortsätter. I dag var det Brösarp som kom på besök, och mönstret upprepade sig ännu en gång.

Annons

– Precis. Vi spelar bra, men släpper in enkla mål, säger Anders Svahn, tränare i Kristianstads BOIS.

Hemmalaget visade moral och slutade aldrig kämpa trots baklängesmålen, men när Viktor Dahl blev utvisad gick luften ur BOIS.

– Det har satt sig i huvudet på spelarna, jag har aldrig varit med om något liknande, avslutar Svahn, som trots förlusten var nöjd med sina spelares kämpatakter.

Tollarp 1 (1)

Åsum 3 (2)

Målen:1–0 Pär-Ola Mårtensson, 1–1 Jonas Mårtensson, 1–2 Jonas Mårtensson, 1–3 Simon Hurtig.

Så gick det till:Toppmöte i Tollarp stundade, och det var hemmalaget som öppnade bäst. Redan efter cirka två minuter hade man tagit ledning och det såg positivt ut för Tollarp.

– Sedan infann sig en falsk trygghet, och Åsum kunde komma in i matchen, säger Christian Carlsson, tränare i Tollarp.

Faktum är att Åsum fullständigt tog över matchen och hade inga som helst problem med att springa hem tre poäng.

– Det här var väldigt, väldigt bra. Alla ska vara stolta i laget över sin insats. En mycket väl genomförd match, säger en nöjd Hampus Frank, tränare i Åsum.

Annons

Viby 1 (0)

Önnestad 6 (2)

Målen:0–1 Robert Lindström, 0–2 Daniel Kristic, 1–2 Tomas Jönsson, 1–3 Henrik Lindström, 1–4 Jens Hansson, 1–5 Henrik Lindström, 1–6 Gustav Svensson.

Så gick det till:Önnestad fortsätter att spotta in mål. 5–1 senast mot Hörby följdes upp med en imponerande 6–1-seger över Viby.

– Ja, vi är inne i ett stim nu, säger Rutger Swenson, tränare i Önnestad.

Men Viby var inte för den sakens skull dåligt. Tvärtom, det var en fin fotbollsmatch publiken bjöds på och när Tomas Jönsson reducerade till 1–2 hade laget vittring på mer.

– Då kändes det som om vi var på gång rejält, men sedan gjorde vi ett enkelt misstag och de kunde gå ifrån, säger Ronny Capion, tränare i Viby.

Det blev ett rejält målkalas och slutresultatet skrevs till slut till tennissiffrorna 6–1.

Ovesholm 0 (0)

Vanneberga 2 (0)

Annons

Målen:0–1 Andreas Stjärnqvist, 0–2 Christoffer Persson.

Så gick det till:Ovesholm var det klart vassaste laget i den första halvleken. Med sina kvicka omställningar och kreativa anfallsspel skapade man ständigt oro i gästernas försvar. Men målen uteblev.

I stället var det Vanneberga som jämnade ut spelet i den andra halvleken, och det var också bortalaget som tog ledningen då Andreas Stjärnqvist kliniskt satt bollen i nät.

– Sedan visade vi upp en makalös vilja och grabbarna ställde verkligen upp för varandra, säger Jens Larsson, tränare i Vanneberga, som förståeligt nog var lyrisk över sitt lags insats.

2–0 gjorde man med bara minuter kvar.

– Vi borde naturligtvis gjort mål i den första halvleken, men ibland blir det så här. Bara att ta nya tag, säger Ovesholmtränaren Håkan Hellberg.

Hjalmar Tell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons