Annons

Djokovic får pengakritik efter US Open-utspel

Världsettan Novak Djokovic får kritik från tenniskollegan Danielle Collins för sin tvekan till spela US Open i New York.
Amerikanskan menar att spelarna måste få möjlighet att tjäna pengar igen.
Tennis • Publicerad 11 juni 2020
Novak Djokovic. Arkivbild.
Novak Djokovic. Arkivbild.Foto: Darko Vojinovic/AP/TT

Grand slam-turneringen är tänkt att börja den 31 augusti som en av de första tävlingarna efter nedstängningen på grund av coronapandemin. Serben Djokovic tvekar till spel på grund av de hårda coronareglerna

"Ingen har kunnat tjäna pengar sedan i februari. Det här är en möjlighet för spelare att börja tjäna pengar igen, och här har vi världens bästa spelare som säger att det skulle vara för svårt att bara ha med sig en person", skriver den 51-rankade Collins på Instagram.

Annons

Collins uppmanar Djokovic, som leder ATP-tourens spelarråd, att stödja US Open-arrangören.

"Det är lätt för någon som tjänat 150 miljoner dollar i karriären att försöka att säga till folk vad de ska göra med sina pengar, och sen neka att spela US Open".

Regelverket till US Open innehåller en restriktioner och begränsningar. Bland annat får spelarna bara ha med sig en person från sin stab och de får inte röra sig fritt i New York utan får bara vara på hotellet och på arenan Flushing Meadows.

Andra spelare som tvekar kring US Open-spel är Rafael Nadal och Nick Kyrgios.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons