Annons

Upplagt för drömfinal i Australian Open

Det är upplagt för en drömfinal i Australian Open då tennisgiganterna Novak Djokovic och Rafael Nadal inte kan möta varandra förrän i titelavgörandet.
Tennis • Publicerad 12 januari 2023
Novak Djokovic under en turnering i Adelaide förra veckan. Arkivbild.Foto: Kelly Barnes/AP/TT

Serben Novak Djokovic har vunnit turneringen nio gånger, spanjoren Rafael Nadal är regerande mästare.

Om Djokovic vinner årets första grand slam-turnering har han vunnit 22 grand slam-titlar och tangerar Nadal som har rekordet på herrsidan.

Annons

Efter lottningen till turneringen står det alltså klart att det skulle kunna bli ett gigantmöte i finalen. Men först ska de ta sig vidare från den första omgången. Novak Djokovic får där möta spanjoren Roberto Carballes, 75:a på världsrankningen.

Förra året stoppades den serbiske tennisstjärnan från turneringen i Melbourne och deporterades från landet eftersom han inte är vaccinerad mot coronaviruset. I år fick han ett varmt välkomnande och Djokovic besvarade publikens mottagande med att visa ett starkt formbesked.

I förra veckan värmde Djokovic – numera fyra på världsrankningen – upp med att vinna ATP-turneringen i Adelaide.

Den förstaseedade Nadal kan få det tufft redan i första matchen. Han ställs mot britten Jack Draper som gått till till semifinal i Adelaides ATP-turnering den här veckan.

Svensken Mikael Ymer, rankad 77:a, fick inte heller någon lätt motståndare. Han möter japanen Yoshihito Nishioka, 33:a i världen, i första matchen.

Världsettan på damsidan, polskan Iga Swiatek, inleder mot tyskan Jule Niemeier, rankad 68:a, i första omgången. En väntad stormatch redan i första omgången är den mellan den tvåfaldiga Australian Open-vinnaren Victoria Azarenka, från Ryssland, och amerikanskan Sofia Kenin som vann turneringen 2020.

Australian Open startar på måndag.

Rättad: I en tidigare version uppgavs felaktig vecka för Jack Drapers semifinalspel i Adelaide. Rätt är den här veckan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons