Annons

Djurgården starkast i bottenmötet

Djurgården har gått starkt på slutet i SHL-ishockeyn.
Det har även Timrå.
Men när bottenduon möttes på Hovet var det till slut inget snack: Djurgården vann med klara 5–1 och lämnar därmed jumboplatsen.
Ishockey • Publicerad 8 mars 2022
Djurgården firar ett av målen i 5–1-segern hemma mot bottenkollegan Timrå.
Djurgården firar ett av målen i 5–1-segern hemma mot bottenkollegan Timrå.Foto: Henrik Montgomery/TT

Djurgården har hittat formen på slutet under nye tränaren Joakim Fagervall. Inför tisdagskvällens viktiga hemmamöte med bottenrivalen Timrå hade Stockholmslaget tagit poäng i fem raka matcher. Gästerna hade å sin sida tagit poäng i fyra av de fem senaste.

Jämnt var det också lagen emellan. Åtminstone under matchens första 30 minuter.

Annons

Därefter drog Djurgården ifrån.

13 minuter in i andra perioden satte Marcus Sörensen 1–0 för hemmalaget, och strax före periodpausen utökade Fredrik Forsberg till 2–0.

Timrås hopp om poäng släcktes sedan definitivt i upptakten på den tredje perioden då Djurgården skickade in såväl 3–0 som 4–0 genom Filip Cederqvist respektive Rhett Rakhshani. Matchen slutade 5–1.

"Redo för utmaningen"

– Fantastiskt skönt. Publiken är lika fantastisk som vanligt i dag och bär fram oss till tre poäng, säger 4–0-skytten Filip Cederqvist till C More och fortsätter:

– I början av säsongen förlorade vi väldigt många matcher. Nu tycker jag att vi har fått in spelare som kan göra skillnad. Det räcker att några bidrar varje match. Vi kan spela dåligt, men så har vi spelare som kliver fram och det är verkligen en styrka.

I och med segern lämnar Djurgården över jumboplatsen till Timrå och är nu en poäng bakom Malmö, som är närmast ovanför det negativa kvalstrecket.

– Det känns som att gruppen är redo för utmaningen framöver, säger Filip Cederqvist om slutspurten av grundserien.

Jämnt i kvartsfinalkampen

Jämnt är det även i kampen om de sista kvartsfinalplatserna. Sexan Örebro 1–2-förlorade nämligen borta mot åttan Färjestad. Båda lagen, liksom sjuan Leksand, står nu på 72 poäng.

I Oskarshamn knep Brynäs bonuspoängen. Greg Scott blev matchvinnare med sitt 2–1-mål i inledningen av förlängningsspelet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons