Djurgården vann på straffar i ångestmötet

Jumbon mot nästjumbon.
Det krävdes straffar för att skilja Djurgården och Timrå åt i SHL-ishockeyn.
Målvakten Alexander Salak och Marcus Sörensen såg till att fixa segern till Djurgården.
Ishockey • Publicerad 6 mars 2022
Marcus Sörensens straffmål blev helt avgörande mot Timrå. Arkivbild.
Marcus Sörensens straffmål blev helt avgörande mot Timrå. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Djurgården har varit uträknat flera gånger i årets SHL. Men gång efter gång har laget skakat liv i hoppet om att undvika negativ kvalplats.

Tabelljumbon åkte till NHC arena i Timrå med kniven mot strupen. De har tre veteraner att tacka för att det slutade med seger: tremålsskytten Dick Axelsson, straffräddaren Alexander Salak och straffskytten Marcus Sörensen.

– Det är skönt att vi får med oss vinsten hem, säger Sörensen till C More.

För halvvägs in i den andra perioden såg det illa ut. Då hade Timrå stuckit iväg till en 3–1-ledning.

Men Dick Axelsson, som redan gjort ett mål i matchen, ville annat. Den 34-årige forwarden satte dit både 2–3 och 3–3, innan Ludvig Rensfeldt av bara farten fullbordade vändningen till 4–3 i början av tredje perioden.

"Aldrig slutat tro"

Det skulle dock inte bli några tre poäng.

Tjecken Robin Hanzl kvitterade för Timrå i numerärt överläge och tvingade fram en förlängning – som blev mållös.

I stället krävdes straffar för att få fram en vinnare. Där klev Djurgårdsmålvakten Alexander Salak fram och räddade samtliga tre Timråstraffar medan Marcus Sörensen blev ende spelare att näta.

Det räckte för att plocka två ovärderliga poäng i botten för Djurgården.

– Vi har haft mycket som har gått emot oss under säsongen. Vi har aldrig slutat tro på det, och det är väl nu vi får tillbaka några studsar och några poäng som jag tycker att vi förtjänar om man ser till hela säsongen, säger Sörensen.

– Vi ger aldrig upp.

Malmö vann

Till både Djurgårdens och Timrås förtret vann även Malmö, som innehar platsen ovanför kvalstrecket, med 5–2 borta mot Linköping.

Marcus Sylvegård gav skåningarna ledningen i slutet av första halvlek och på andra sidan periodpausen utökade Fredrik Händemark till 2–0.

Linköping reducerade 7.25 in i mittenakten, men Pathrik Westerholm såg till att ge Malmö ett tvåmålsöverläge på nytt.

I slutperioden drog Malmö ifrån till 5–2 och fick lämna isen med tre poäng i bagaget.