Annons

Djurgårdens tränare lämnar

Robert Ohlsson lämnar uppdraget som tränare för Djurgården efter säsongens slut. Ohlsson och SHL-klubben kommer inte överens om nytt kontrakt.
Ishockey • Publicerad 6 mars 2021
Robert Ohlsson slutar som tränare för Djurgården. Arkivbild.
Robert Ohlsson slutar som tränare för Djurgården. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Robert Ohlsson lämnar klubben efter fem säsongen som huvudansvarig.

"Bakgrunden till detta är att parterna ej kommit överens i förhandlingarna och därför enats om att avsluta samarbetet enligt uttalad avtalstid", skriver Djurgården i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt klubben inleddes en diskussion om förlängning av avtalet i slutet av förra året, men det avbröts i januari när det stod klart att parterna inte kunde enas.

Enligt Aftonbladet är Robert Ohlsson i stället på väg till SHL-rivalen Skellefteå.

SHL-klubben letar nu efter en ny huvudansvarig och har kommit långt.

"Djurgården Hockey kan meddela att klubben inlett slutförhandlingar med en huvudkandidat till uppdraget. Klubbens förhoppning är att nå en överenskommelse med denne i närtid, samt att därifrån sätta en struktur för det övriga tränarteamet."

Men Ohlsson kommer att slutföra säsongen.

"'Robban' är hundra procent motiverad att avsluta sitt arbete här i Djurgården på bästa möjliga vis. Vi är tillsammans, precis som tidigare, förenade i övertygelsen att åstadkomma starkast tänkbara resultat", säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons