Annons

Djurgårdsforwarden: "En chock"

Turbulensen bara går vidare.
Först försvann tränaren, sedan lagkaptenen och nu senast sportchefen.
Ishockey • Publicerad 9 december 2021
Djurgårdens Ludvig Rensfeldt fick måljubla två gånger mot Växjö. Men han är inte nöjd med att laget tappade segern.
Djurgårdens Ludvig Rensfeldt fick måljubla två gånger mot Växjö. Men han är inte nöjd med att laget tappade segern.Foto: Christine Olsson/TT

Ett dygn före Växjömatchen kom nästa Djurgårdsavhopp – efter tränaren Barry Smith och förre lagkaptenen Linus Videll som för tillfället tränar med juniorerna – då sportchefen Joakim Eriksson gav upp och slutade.

– Det är flera som varit här länge och haft honom som chef i sju år. Det var en chock för alla, säger Rensfeldt.

Annons

Ludvig Rensfeldt gjorde två mål mot Växjö och det såg länge ut som om SHL-jumbon skulle ta andra raka hemmasegern och resa sig efter två raka förluster.

Men så kom den olycksaliga utvisningen på Djurgårdens Sebastian Strandberg, som båda lagen ansåg vara felaktig, Växjös kvittering och sedan småländsk vinst i straffläggningen.

– Det känns som vi verkligen blev av med två poäng i dag. Det är tufft. Jag tycker vi förtjänar tre poäng, säger Rensfeldt.

Nu väntar ett nytt möte med Växjö på lördag, på bortaplan, innan landslagsuppehållet. Och Rensfeldt plockar med sig poängen, ett bra spel och en bra inställning.

Den pågående turbulensen försöker spelarna stänga ute.

– Det har varit en del grejer som har hänt runt Djurgården. Vi måste bara försöka samla oss, det är vi spelare som ska vända det här. Vi måste försöka att inte ta in så mycket av vad som händer utan fokusera på nästa match och träning.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons