Annons

Döde journalistens kropp tillbaka i USA

Fotbollsjournalisten Grant Wahls kropp har nu återbördats till hans familj i USA, bekräftar amerikanska myndigheter.
Fotboll • Publicerad 12 december 2022
Grant Wahl hyllades före kvartsfinalmötet mellan England och Frankrike.
Grant Wahl hyllades före kvartsfinalmötet mellan England och Frankrike.Foto: Abbie Parr/AP/TT

Wahl, 48 år, kollapsade under kvartsfinalen mellan Argentina och Nederländerna och avled kort senare. Andra reportrar som befunnit sig nära Wahl säger att han segnade ihop under förlängningen. Wahl ska ha förts till sjukhus men man lyckades inte få liv i honom igen.

Kondoleanser och hyllningar har strömmat in från olika håll efter Wahls hastiga bortgång.

Annons

Under måndagen twittrade USA:s utrikesminister Antony Blinken:

"Jag uppskattade verkligen Grant Wahl, vars texter inte bara fångade själva essensen av den vackra sporten utan världen runtomkring den. Jag skickar mina djupaste kondoleanser till hans familj, och tack till vårt ambassadteam och partners i Qatar som arbetat tillsammans så effektivt för att tillgodose deras önskemål."

Wahl skrev för tidningen Sports Illustrated i mer än 20 år och startade även sin egen publiceringsplattform. Han var tidigt en av de som rapporterade om fotbollens framväxt i USA.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons