Annons

Dödsfall från läktare – fotbollsmatch stoppad

Fotboll • Publicerad 4 juni 2023
En åskådare föll från läktaren och dog under matchen mellan River Plate och Defensa y Justicia på Monumental stadion i Buenos Aires i Argentina.
En åskådare föll från läktaren och dog under matchen mellan River Plate och Defensa y Justicia på Monumental stadion i Buenos Aires i Argentina.Foto: Nicolas Aboaf/AP/TT

Fotbollmatchen mellan River Plate och Defensa y Justicia i den argentiska högstaligan avbröts på lördagen efter att en åskådare fallit från ståplatsläktaren och omkommit.

Domaren stoppade matchen efter 28 minuter och polis och räddningstjänst spärrade av olycksplatsen på läktaren.

Annons

Enligt en uttalande från River Plate "hoppade en supporter" från en av de övre sektionerna och omkom omedelbart.

Arenan har efter en nylig renovering en total publikkapacitet på drygt 83 000 personer, skriver AP. Enligt River Plate var 90 procent av ståplatsläktaren fylld.

"Ingen ytterligare person var inblandad i fallet. Det är också bekräftat att det inte förekom något våld på läktaren", skriver klubben på sin hemsida.

Både klubben och lokala myndigheter ska nu utreda händelsen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons