unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Dortmund: Kan stoppa spelare från landslag

Kan fotbollsklubbar stoppa sina spelare från att delta i landslagsspel i coronapandemins tidevarv?
Ja, anser Dortmunds A-lagschef Sebastian Kehl.
Dortmunds lagkapten Marco Reus är en av spelarna som kan stoppas från landslagsspel, om klubben får säga sitt. Arkivbild.
Dortmunds lagkapten Marco Reus är en av spelarna som kan stoppas från landslagsspel, om klubben får säga sitt. Arkivbild.
Foto: Martin Meissner/AP/TT

Tysklands landslag ska spela bortamatch i Ukraina i Nations League i oktober, ett land där smittofallen för närvarande ökar i drastisk takt och som klassas som en riskzon av Tysklands utrikesministerium.

– Vi jobbar på att hitta lösningar, men vi förbehåller oss rätten att stoppa spelare, så länge som vi inte har någon regel som tillåter spelare att spela direkt efter att de kommer tillbaka hem, säger Kehl till tyska tidningen Kicker.

Enligt samma tidning delas åsikten av Bayern Münchens och Leipzigs tränare. De tyska reglerna gör gällande att de som har rest i en riskzon ska hållas i karantän fram till att provresultat efter test för coronaviruset har analyserats.

Tysklands landslagschef Oliver Bierhoff vill lugna klubbarnas oro och säger att spelarna bara kommer att befinna sig i Ukraina i 36 timmar.

– Vi kommer att vara i en bubbla, säger Bierhoff.