Annons

Drömstart för Åberg i Ryder Cup – får nu vila

Det var inga debutantnerver för det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg i Ryder Cup. I par med norrmannen Viktor Hovland säkrade han segern i foursome med tre hål kvar att spela.
– Det är en otrolig erfarenhet som jag aldrig kommer glömma, säger han.
Golf • Publicerad 29 september 2023
Ludvig Åberg och Viktor Hovland.
Ludvig Åberg och Viktor Hovland.Foto: ChristerHoglund/TT

Den svenska golfstjärnan, som blev proffs för bara några månader sedan, darrade inte på manschetten när han i den prestigefyllda kampen mellan Europa och USA fick förtroendet att spela redan under första dagens foursomematcher.

I matchen mot Max Homa och Brian Harman vann det svensk-norska paret de två första hålen och låg aldrig under i matchen. Och efter 15 spelade hål var matchen över.

Annons

– Det är otroligt, verkligen coolt. Vi fick sånt stöd från publiken och förhoppningsvis kan vi använda det stödet som tändvätska även i fortsättningen, säger Ludvig Åberg.

– Det här är en otrolig erfarenhet som jag aldrig kommer att glömma.

Den norske storstjärnan Viktor Hovland hyllar sin orutinerade spelpartner.

– Han kan stå upp mot vem som helst i hela världen, det vet vi alla och vi tror på det, säger han.

Även i dagens första match blev det europeisk seger redan på det 15:e hålet, då Jon Rahm och Tyrrell Hatton säkrade segern mot Scottie Scheffler och Sam Burns med 4/3.

Europeerna Shane Lowry och Sepp Straka vann sedan över Rickie Fowler och Collin Morikawa med 2/1.

Ludvig Åberg får vila från eftermiddagens bästbollmatcher.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons