Annons

Dubbel ångest och glädje för Toivonen

Först SM-guld med Malmö FF och sedan hängde hans älskade Degerfors kvar i allsvenskan.
Men ett tag var det onödigt spännande för den skadade MFF-anfallaren Ola Toivonen.
Fotboll • Publicerad 4 december 2021
Malmö FF:s Jo Inge Berget, Ola Toivonen och Johan Dahlin med Lennart Johanssons pokal på SM-guldfesten.
Malmö FF:s Jo Inge Berget, Ola Toivonen och Johan Dahlin med Lennart Johanssons pokal på SM-guldfesten.Foto: Andreas Hillergren/TT
MFF-spelaren Martin Olsson på lagets guldmiddag med brodern Marcus Olsson, som just nu är klubblös.
MFF-spelaren Martin Olsson på lagets guldmiddag med brodern Marcus Olsson, som just nu är klubblös.Foto: Andreas Hillergren/TT

När Degerfors i slutskedet av säsongens sista match borta mot Östersund satte 1–0 innebar det att Ola Toivonens moderklubb i det läget var kvar i allsvenskan utan att behöva kvalspela.

Å andra sidan gjorde det ledningsmålet att Halmstad var piskat att gå för seger borta mot Toivonens Malmö FF, som gärna nöjde sig med 0–0 eftersom det skulle innebära SM-guld. Detta eftersom HBK petades ner på kvalplats på grund av Degerfors trepoängare.

Annons

– Då började Halmstad skicka långa (bollar) helt plötsligt. Det kändes som att de (Halmstad) var väldigt nöjda med krysset, men helt plötsligt gjorde ju Degerfors mål, säger Toivonen.

"Grattis Degerfors"

Toivonen drabbades av en knäskada i maj som gjorde att han fick avsluta säsongen redan då. Han såg matchen mot Halmstad tillsammans med lagkamraten Felix Beijmo, som också är långtidsskadad. Först blev Toivonen glad över Degerfors mål, men Beijmo förklarade snabbt vad målet skulle leda till.

– Felix sade: "Det är ju inte bra! Då kommer de skicka långa bollar". Men vi redde ut det väldigt bra och jag är supernöjd med hur grabbarna hanterar hela situationen, säger Toivonen och passade på att hälsa till sin moderklubb.

– Ett väldigt stort grattis till Degerfors, som klarar sig kvar och jag ser väldigt mycket fram emot de två matcherna nästa år eftersom jag missade båda i år, säger Toivonen.

TT: Hur nära spel är du?

– Februari-mars där någon gång, skulle jag tro, säger Toivonen.

Beijmo festgeneral

MFF firade sitt SM-guld på restaurangen som ligger i Eleda stadion. Då var även spelarnas familjer på plats och Martin Olsson var säker på vem som skulle vara festgeneral.

– Felix (Beijmo). Han snackar mycket och han har en bra energi runt sig, säger Olsson, som kom till MFF i somras och nu fick fira sitt första SM-guld i karriären.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons