Annons

Dubbelt svenskt till VM-finalen i big air

Det blir två blågula inslag i tisdagens VM-final i big air som avgörs i Aspen, Colorado.
Oliwer Magnusson gick vidare som bäst av samtliga i sitt heat. Även Jesper Tjäder är finalklar.
Freeskiing • Publicerad 15 mars 2021
Oliwer Magnusson. Arkivbild.
Oliwer Magnusson. Arkivbild.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Magnusson satte sig själv i en bra position tidigt när han fick 95,25 poäng efter sitt första hopp och tog ledningen. Ett resultat som ingen kunde rå på.

"Det känns riktigt bra alltså, skönt att sätta första åket så jag slapp känna pressen i det andra. Det är bara i en tävling denna säsong som jag har behövt andra åket, så det har blivit lite mitt sätt att göra det på", säger Magnusson i ett pressmeddelande.

Annons

Totalt tog sig sex åkare vidare till final. Tjäder låg åtta efter första hoppet, men kunde tack vare sitt andra hopp ta sig vidare som fyra.

"Det var ett tufft kval alltså, allt gick enligt plan från första hoppet. Jag gjorde ett trick jag aldrig har testat förut och är sjukt nöjd med det, men domarna höll inte med. Då fick jag lägga om planen och göra dubbel 1800 istället, som jag heller aldrig gjort på tävling. Kul att få testa två nya trick på två åk under tävling", säger han.

Henrik Harlaut blev åtta och tog sig därmed inte vidare.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons