Annons

Dubbla herr-VM nästa säsong

Bandy • Publicerad 7 maj 2020
Det planeras för dubbla bandy-VM på herrsidan nästa säsong då årets turnering fick ställas in på grund av coronapandemin. Här Per Hellmyrs i VM-finalen mot Ryssland i Vänersborg 2019. Arkivbild.
Det planeras för dubbla bandy-VM på herrsidan nästa säsong då årets turnering fick ställas in på grund av coronapandemin. Här Per Hellmyrs i VM-finalen mot Ryssland i Vänersborg 2019. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Det blir två bandy-VM på herrsidan nästa säsong – om coronapandemin tillåter.

Det VM som skulle ha spelats i april i Irkutsk kommer i stället att spelas den 3-10 oktober. Sedan kommer nästa säsongs ordinarie VM, också det i Ryssland, att spelas i Syktyvkar i månadsskiftet mars-april 2021.

Annons

Svenska bandyförbundet har beslutat sig för att ställa sig bakom Internationella bandyförbundets (FIB) planer – trots att det kommer att påverka klubbarnas förberedelser inför elitseriestarten.

"En mycket viktig aspekt för beslutet är att intäkterna från herr-VM skapar en ekonomisk och organisatorisk grund för alla övriga FIB-turneringar, som dam- och ungdomsturneringar. Vi är en viktig medlem i FIB och våra beslut påverkar en stor del av bandyvärlden. Det innebär att vi känner att vi både vill och ska ta vårt ansvar", säger Håkan Sjösten, tillförordnad kanslichef på svenska förbundet, till svenskbandy.se.

Damernas VM hann genomföras före coronakrisen och Sverige vann guld efter finalseger över Ryssland.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons