Annons

Duon tappade – Arvidsson bästa svenska

Maja Stark och Sofie Bringner gick ut i ledarboll tillsammans med blivande segrarinnan Carlota Ciganda på Europatourtävlingen i spanska Sitges.
Ingen av svenskorna lyckades dock vidare bra. I stället blev Elin Arvidsson bästa svenska på en delad tredjeplats efter en riktig kanonrunda.
"Jag försökte bara hålla mig lugn", säger Arvidsson.
Golf • Publicerad 10 juli 2022
Elin Arvidsson blev bästa svenska i Spanien. Arkivbild.
Elin Arvidsson blev bästa svenska i Spanien. Arkivbild.Foto: Göran Söderqvist /TT

Maja Stark hade hoppats att försvara sin titel på Europatourtävlingen i spanska Sitges. Tillsammans med sin landsmaninna Sofie Bringner gick duon ut i ledarboll – fyra slag bakom ledande hemmaspelaren Carlota Ciganda.

Bringner, som stod för en drömrunda under lördagen då hon gick åtta slag under par, fick dock ingen rolig dag på jobbet. Samtidigt som konkurrenterna radade upp birdies samlade Bringner i stället på bogies.

Annons

Facit blev 79 slag, sju över par, vilket endast räckte till en delad 20:e plats.

Misslyckat titelförsvar för Stark

För Maja Stark gick det något bättre då hon kom in på ett slag under par och blev ensam femma.

Bästa svenska blev i stället Elin Arvidsson som imponerade stort med dagens bästa runda. 64 slag, åtta under par, katapulterade Arvidsson upp på ledartavlan och till en tredje plats tillsammans med argentinskan Magdalena Simmermacher.

Hemmaspelaren vann med två

"Jag började med fem raka par samtidigt som tjejerna i min grupp gjorde birdies så jag försökte bara behålla tålamod och sade till mig själv att chanserna skulle komma. Det var det bästa jag kunde göra, att hålla mig kvar i nuet", säger Arvidsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Jag gjorde en fin parräddning från bunkern på hål 10, vilket fick igång rundan lite. Därefter nådde jag tolvans green på två slag och hade en enkel tvåputt. Sedan hålade lite puttar och slog upp bollarna nära flagg."

Vann gjorde spanjorskan Carlota Ciganda med en totalscore på 18 under par, två slag före tvåan Laura Beveridge och tre bättre än Elin Arvidsson.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons