Annons

Duplantis till Sverige i helgen inför premiären

Lägenheten i Uppsala är ordnad och säsongspremiären är bara en vecka bort.
Till helgen kommer stavhopparstjärnan Armand Duplantis till Sverige, uppger hans agent Daniel Wessfeldt.
Friidrott • Publicerad 4 juni 2020
Armand Duplantis kommer till Sverige i helgen. Han kommer att ha sin bas i Uppsala i sommar. Arkivbild.
Armand Duplantis kommer till Sverige i helgen. Han kommer att ha sin bas i Uppsala i sommar. Arkivbild.Foto: Michel Spingler/AP/TT

Den USA-boende 20-åringen kommer att ha sin bas i Uppsala i sommar. Det är där han ska träna och utgå ifrån när det är dags för tävlingar.

Tjuvstarten på utomhussäsongen sker i Oslo på torsdag, i "Impossible Games", där han ställs mot norrmännen Sondre Guttormsen och Pål Haugen Lillefosse samt fransmannen Renaud Lavillenie som ska hoppa hemma i sin trädgård i Pérignat-lès-Sarliève.

Annons

Det kommer sedan att bli tävlingar i Sverige fram till i augusti då det är tänkt att de internationella tävlingarna ska sätta i gång i Diamond League – om coronapandemin tillåter.

Duplantis hade en enastående inomhussäsong i början av året då han satte världsrekord två gånger – 6,17 och 6,18. Därefter har svenskamerikanen suttit i karantän hemma i Lafayette i Lousiana och fått träna i föräldrarnas trädgård.

Där tävlade han virtuellt mot Lavillenie och amerikanen Sam Kendricks i början av maj, genom att hoppa så många gånger som möjligt över 5 meter. Duplantis och Lavillenie hoppade 36 gånger, Kendricks 26.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons