Annons

Dynamo Kiev sparkade i gång välgörenhetsturné

Dynamo Kievs välgörenhetsturné bland fotbollsklubbar har inletts i Polen. Pengarna som samlas in ska gå till krigets offer.
Fotboll • Publicerad 13 april 2022
Ukrainska flaggor på läktarna när Dynamo Kiev vann sin första välgörenhetsmatch där pengarna ska gå till krigsflyktingar.
Ukrainska flaggor på läktarna när Dynamo Kiev vann sin första välgörenhetsmatch där pengarna ska gå till krigsflyktingar.Foto: Czarek Sokolowski/AP/TT

Det ukrainska klubblaget Dynamo Kiev samlar in pengar till hemlandet genom att spela välgörenhetsmatcher. Först ut i turnén var polska Legia Warsaw på tisdagskvällen.

På läktarna fanns 20 000 personer och en stor "Stoppa kriget"-fana, och på andra skyltar och flaggor syntes text som "Stoppa Ryssland nu". Inför matchstart hölls en tyst minut för krigets offer.

Annons

Dynamo Kiev, Ukrainas mest meriterade fotbollsklubb som blivit mästare 16 gånger, meddelade sina planer på en turné vid månadsskiftet. Den ukrainska ligan återupptogs inte efter vinterlovet och har av naturliga skäl stoppats på obestämd framtid sedan Ryssland inledde sitt anfallskrig.

Nästa stopp på schemat är turkiska Istanbul där Galatasaray står för motståndet, innan Dynamo reser till rumänska Bukarest.

Pengarna ska gå till organisationer som hjälper de miljoner ukrainare som tvingats fly sina hem. Förhoppningen är att laget ska ställas mot storklubbar som Manchester City, Barcelona, Paris Saint-Germain och Milan.

Premiärmötet mot Legia vanns av Dynamo med 3–1.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons