Annons

Ebbe Nilsson i topp inför finalen

Trots problem av en 200 liters vattentunna i fronten på Ford Puman, kunde Hässleholms rallyåkare Ebbe Nilsson ändå gå upp i ledning inför sista deltävlingen i danska Yokohama Mästerskapet.
Sport • Publicerad 10 augusti 2009

Ebbe som hårdsatsar på det tuffa asfaltmästerskapet med kartläsaren Joakim Wessberg, körde in som tvåa i klassen i deltävlingen i Randers. Vann klassen gjorde värste konkurenten Anders Nygaard, men trots detta leder Ebbe med två poäng.

– Nu blir det tufft i sista deltävlingen, antingen vinner vi eller Nygaard då de andra är så långt bakom att dom inte kan komma ikapp, konstaterar Ebbe belåtet.

Annons

– Dessutom är det tolv år sedan det senast var en svensk som leder mästerskapet, vilket sporrar inför finalen.

Helgens tävling gick bra, fram till sista heatet. Då hade Ebbe bara några tiondels sekunder fram till fjärde platsen totalt och den hägrade.

– Dumt nog tog jag i för mycket och körde istället på en stor vattentunna i cirka 120 kilometer. Där rök drygt tio sekunder och en massa plast i fronten på bilen...

Nu blev Ebbe sexa totalt och om totalsegern hade varken han eller Nygaard något att göra.

– Två norrmän i varsin WRC-Focus dominerade totalt och där räcker inte min lilla Puma till.

Tommy Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons