Annons

Ebbe snuvad på guldet

Det räckte inte ända fram för Hässleholms asfaltspecialist Ebbe Nilsson i helgens final i "Väst-delen" av det prestigefyllda danska Yokohamamästerskapet. Ebbe och kartläsaren Joakim Wessberg fick nöja sig med silver efter en tät finalkörning.
Sport • Publicerad 25 augusti 2009
Ebbe Nilsson och kartläsaren Joakim Wessberg fick nöja sig med silver. Bild: Tommy Svensson
Ebbe Nilsson och kartläsaren Joakim Wessberg fick nöja sig med silver. Bild: Tommy SvenssonFoto: 

Men länge såg det dock ljust ut för Ebbe som inledde med att vara totalsnabbast i första heatet i finalen som kördes i Ribe på Jylland. Men detta var efter en smärtsam uppladdning för Ebbe.

– Vaknade på söndagsmorgonen med ryggskott och det gjorde så ont att jag knappt kunde komma in i bilen.

Annons

Trots smärtorna gick det alltså fort med den vassa Puma Kit-Car bilen och detta förvånade Ebbe. Även i heat nummer två var Ebbe snabb men konkurrenterna knappade in, men trots allt såg det ljust ut och man ledde fortfarandet. I tredje heatet fick Ebbe till ännu en klockren körning och en kanontid, trodde man.

– När vi stannade i målgården så kom en funktionär och påstod att vi kört på en banmarkering vilket jag menar är helt omöjligt. Både Jocke och jag var säkra på att vi hade flera meter tillgodo, konstaterar Ebbe.

Nu hjälpte inte protesterna, beslutet stod fast och Ebbe fick fem straffsekunder vilket gjorde att hemmaföraren Anders Rygaardh vann i stället för mjölkbonden från Kroksjö utanför Sösdala.

Trots allt var Ebbe inte helt missnöjd med silvret, även om det sved att mista guldet på en sådan här skitsak. Trots allt är han bäste svensk i mästerskapet på många år.

– Räcker det inte att köra på 101 procent så är där inte mycket att göra, då får man vara nöjd med silver.

För Ebbe och Joakim återstår finalen i "Öst-delen", men här är redan segern klar och Ebbe kan bli som bäst tvåa. Men har han otur kan det bli också bli brons.

Tommy Svensson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons