Annons

Efter skandalmatchen: Mötet som avgör division V-kvalet

Kvalmötet mellan Yngsjö IF och Billeberga avbröts med bara någon minut kvar av matchen. En Billebergasupporter kastade in ett knallskott nära den ena assisterande domaren. Skåneboll vill nu samla in så mycket information det går så att ärendet kan tas upp till behandling på onsdagens möte.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 16 oktober 2017

Billeberga ledde kvalmötet med Yngsjö med sammanlagt 8–6 när domaren avbröt matchen på grund av ett knallskott.

Yngsjös spelare kände inte sig trygga med att fortsätta matchen och därför blev den avbruten.

Annons

– Mina killar var i chocktillstånd, och då menar jag inte bara vår vänsterback (Kristoffer Persson) som fick huvudvärk och ett tjutande ljud i huvudet. Killarna kände sig inte trygga att spela vidare och jag respekterar deras beslut, sa Yngsjös avgående tränare Kristian Ekstrand till Bladetsporten efter den avbrutna matchen.

Nu ligger avgörandet i Skånebolls händer om det blir Billeberga eller Yngsjö som kniper division V-biljetten.

– Vi måste samla in information från tre olika håll. Dels är det domarnas rapport, dels en version av det inträffade från respektive klubb, säger Göran Nilsson, ledamot i Skånebolls tävlingsutskott.

När kommer ert beslut?

– Vi ska försöka att ha så mycket som möjligt klart till vårt möte på onsdag eftermiddag. Jag hoppas att vi kommer fram till ett beslut då så att vi kan meddela klubbarna under onsdagskvällen.

Kristian Ekstrand vet inte vad han ska tro.

– Några skriver att vi kommer att få segern med 3–0. Men jag vet inte. Vi får avvakta och se, men en sak är klar och det är att det inte är Yngsjö IF som är boven, sa Kristian Ekstrand.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons