Annons

Efter uttåget – sju spelare lämnar Djurgården

Efter fyra raka förluster mot Timrå spelar Djurgården i hockeyallsvenskan nästa säsong.
Nu meddelar Stockholmsklubben att sju spelare får lämna.
Ishockey • Publicerad 8 april 2022
Rhett Rakhshani och Paul Carey får lämna Djurgården. Arkivbild.
Rhett Rakhshani och Paul Carey får lämna Djurgården. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Bland de spelare som får lämna finns tjeckiske målvakten Alexander Salak som kom till klubben i januari och spelade tio matcher. Även backtrion med amerikanske Cameron Schilling, kanadensarna Marc-André Gragnani och Éric Gélinas får lämna.

Både Shilling och Gélinas skrev på för klubben efter årsskiftet medan Gragnani återvände till Stockholm efter att han spelade fem matcher med klubben under våran 2021.

Annons

Resterande tre spelare som får lämna är forwardstrion med kanadensarna Rhett Rakhshani, Émile Poirier och amerikanske Paul Carey. Poirier var ett av vinterns nyförvärv och hann göra 14 matcher medan Carey under säsongen hann representera klubben i 45 matcher.

Rakhshani har representerat Djurgården de senaste två säsongerna.

"Vi har valt att inte erbjuda någon av våra importspelare nya avtal. När vi nu ska bygga och forma ett nytt lag är det i stället andra parametrar som vi kommer att vilja och behöva gå efter", säger den tillförordnande sportchefen K-G Stoppel till klubbens hemsida.

Sedan tidigare har Djurgårdens ordförande, Kareel Lehiste, meddelat att han lämnar sedan degraderingen. Assisterande tränarna Nichlas Falk och Mikael Aaro följer inte heller med Stockholmslaget till hockeyallsvenskan då deras utgående kontrakt inte förnyas.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons